Steen Rasmussen Quinteto – MILTON PÅ SVENSKA – 3. oktober 2024

MILTON PÅ SVENSKA

Køb Billet!

”Ganske enkelt mesterlig” Ivan Rod GAFFA -5 stjerner, ”En fornøjelse” Morten Wulff, Jazzspecial, ”et exceptionelt album” Rainer Querich InMusik.de – 5 stjerner,
“Brillant blæret Bossa” POLITIKEN 5 hjerter. “Ugens album “P8-JAZZ.
“En af vårens 3 bedster skiver “Sveriges Radio P2
….dette var blot nogle af musik-anmelderenes reaktioner på udgivelsen af Steen Rasmussen og Josefine Cronholm ́s Milton på Svenska.

MILTON PÅ SVENSKA er et Svensk-Brasiliansk-Dansk musikalsk projekt skabt af den svenske sangerinde, Josefine Cronholm og den danske pianist, Steen Rasmussen.
I mange år har de to ofte talt om at dykke ned i den Brasilianske sanger, Milton Nascimento ś fantastiske musikunivers, som opstod ud-af det brasilianske musikerkollektiv ”Clube da Esquina”. Kollektivet udgav to albums, som siden har været at finde blandt musikhistoriens store mesterværker. Wayne Shorter udgav i 1976 albumet ”Native dancer” som satte Milton Nascimento ś musik på det helt store verdenskort. Milton Nascimento har i dag status som en af de største Brasilianske kunstnere nogensinde.
”Det stod hurtigt klart at vi ville nå dybere ind i musikken, hvis vi oversatte teksterne til svensk”, forklarer Steen Rasmussen og fortsætter, ”I løbet af processen måtte Josefine omskrive teksterne til Skandinaviske forhold, hvilket forunderligt nok var nemmere end man skulle tro.
Vi har meget mere til fælles end vi tror, når det kommer til de store følelser – melankolien, kærligheden, udlængslen. Det samme gælder musikken, – den har i vores versioner, ligesom teksterne fået en Skandinavisk dialekt.

Til koncerten skal vi opleve musikken fra det nye album LIVE i de nyfortolkede versioner, hvor publikum, ikke mindst i kraft af de svenske tekstfortolkninger, inviteres indenfor i forunderlige og fortryllende fortællinger om livet, melankolien, kærligheden, udlængslen. Vi skal lytte til Brasiliansk musik som i vores udgave har fået en nordisk ”twist. Orkestret består af de fremmeste musik-kunstnere fra Sverige og Danmark. Alle med en unik forståelse for, og indlevelse i denne smukke musik.

LINE UP: Josefine Cronholm(SE) vokal, Anders Banke saxofon & blæs, Fredrik Damsgaard bas, Steen Rasmussen piano, Morten Lund trommer.

STEEN RASMUSSEN QUINTETO har siden 2007 bestået af nogle af Danmarks ypperste musikere. Orkestret har udgivet 7 albums,- to af dem indspillet i Brasilien. Orkestret har spillet utallige turneer i Danmark, Spanien, Brasilien, Ecuador, Columbia, Tyskland og Frankrig.
Ofte featuring nogle af Brasiliens største stjerner som f. eks Joyce Moreno, Paulo Braga og Leo Minax. Orkestret har været både DMA-JAZZ,- og 2 gange CARL PRIS nomineret.
I samarbejde med filmselskabet Crosswayfilm udgav orkestret i 2019 dokumentarfilmen ”Cafe Central”. Filmen følger orkestrets 4 dages optræden på den legendariske jazzklub Cafe Central i Madrid,- Spanien i oktober 2019.

Se filmen her: https://www.ekkofilm.dk/shortlist/film/cafe-central/

Kommende Koncerter

Souvenirs

6. september 2024

Pris 200 kr.


Lammel | Lauer | Bornstein

14. november 2024

Pris kr.


Randi Laubek (duo)

18. december 2024

Pris 230 kr.


Lujani // Pladerelease

28. september 2024

Pris kr.

Relaterede koncerter

Garrison/Knudsen/Mogensen

27. november 2024

Pris 180 kr.

Winther / Andersson / Watts

10. oktober 2024

Pris 190 kr.

Nanna Carling Swingband (SE)

11. oktober 2024

Pris 180 kr.

Miriam Mandipira & The Soul Family

27. marts 2025

Pris 250 kr.