Sisters of Jazz – 18. februar 2023

Dameorkestret Sisters of Jazz hylder nogle af de skjulte, glemte, succesrige damer indenfor jazz, som står bag tekst, musik og arrangementer til nogle af vores mest spillede og mest elskede jazz standards gennem tiderne.

KØB BILLET!

Konstellationen Sisters of Jazz blev oprindelig sat sammen til en koncert i Sverige under forsommeren 2014, af den svenske jazzsangerinde og sangskriver Anna Pauline. Da koncerten, som var en hyldestkoncert til de kvindelige jazzvokalister, blev en sådan succes blandt publikum og svensk presse besluttede man sig for at danne et fast orkestre. Et orkester som ikke kun hyldede kvindlige vokalister, men også instrumentalister, komponister og tekstforfattere; kvindelige ”heltinder” indenfor jazz, som har stået i skyggen af rampelyset.

Nogle af dem der står på programmet er Dorothy Fields, Nancy Hamilton, Marian McPartland, Kay Swift og Mary Lou Williams.

Dorothy Fields skrev tekst og/eller musik til over 400 sange og var en af de mest succesrige til at sidde på Tin Pan Alley sammen med de store; Gershwin, Arlen, Kern mfl. (On the Sunny Side of the St., I Can’t Give You Anything But Love, Exactly Like You etc.)
Nancy Hamilton var en amerikansk skuespillerinde, producent og filminstruktør, mest kendt for at have skrevet teksten til måske en af vor tids mest populære jazz standards; How High the Moon.
Marian McPartland var oprindelig født i England men efter hun blev gift med trompetisten Jimmy McPartland bosætte hun sig i USA, med omfattende international turné-virksomhed. Som pianist, komponist og tekstforfatter vandt hun mange priser, bland andet en Lifetime Achievement Grammy 2004.
Kay Swift var den første kvindelige komponist til en komplet broadway-musical. Skrevet i 1930 blev musicalen “Fine and Dandy” en stor succes, og titel-sangen, “Cant we be friends” blev senere en af de mest kendte jazzstandards.
Mary Lou Williams var en amerikansk pianist, komponist og arrangør, der skrev musik til blandt andet Ellington og Benny Goodman. Hun var også god ven og mentor til Charlie Parker, Miles Davis og Dizzie Gillespie.

Derudover hyldes også kendte jazzvokalister som Billie Holiday, Peggy Lee og Ella Fitzgerald, som også skrev både tekst og musik til flere elskede jazzstandards.

Sisters of Jazz er blevet populære på den danske og svenske jazzscene ikke kun for sin spilleglæde og humor, men også for en spændende, musikalisk variation i sit program.

Anna Pauline Andersson (SE) – vokal

Lis Wessberg (DK) – basun

PernilleBévort (DK) – tenorsax

Catrine U. Frøhlund (DK) – klaver

Ida Hvid (DK) – bas

Benita Haastrup (DK) – trommer

 

Kommende Koncerter

Karsten Skovgaard Trio – Ekstrakoncert

7. december 2023

Pris 180 kr.Cecilie Strange Kvartet

23. februar 2024

Pris 180 kr.


Blue Monday Blues Jam feat. Jonas Krag

22. februar 2024

Pris kr.

Relaterede koncerter