Samba Touré (ML) – 7. april 2023

Samba Touré viderefører den musikalske arv fra mentor og ørkenblues-mester Ali Farka Touré!

Køb Billet!

Selvom efternavnet for nogen kan lyde bekendt, er Samba Touré ikke i familie med den salige mester af ørkenblues, Ali Farka Touré. Men Samba har til gengæld stået i musikalsk lære hos ham.

Samba Touré voksede op i 70’erne i den malisiske landsby Binga med en enlig mor, der ifølge ham selv ikke bare gav ham kærlighed fra barnsben, men også en musikalsk opdragelse. Hans mor var således en af de første kvinder til at optræde sammen med den unge Ali Farka Touré, der senere blev Malis vel nok største og mest kendte musiker.
Mange år senere kom Samba selv til at spille med den store Ali Farka Touré som musiker i Alis Farkas band op gennem 90’erne. Det var et stort ønske, der gik i opfyldelse, for siden Samba Touré flyttede til hovedstaden Babako, hvor han begyndte at spille en Touré-inspireret guitar-blues, var drømmen at spille med netop Ali Farka.

Efter at have spillet med Ali Farka startede Samba Touré sit eget band og lancerede sin solokarriere. Siden er det blevet til en del soloplader, senest Binga (navngivet efter landsbyen han voksede op i), som udkom i 2021 på Glitterbeat Records, og som har høstet flotte anmeldelser. Selvom pladen besynger hjemlandet Mali, og triste emner som fattigdom, vold og mangel på uddannelse og sundhedsvæsen, fremmaner Touré samtidig også en optimisme for fremtiden for Mali.

Glæd dig til at opleve en af Malis helt store musikere og fortolkere af Malis ørken-blues, når Samba Touré gæster Dexter i Odense.

”If this album bore the name of a different Touré, it would rank alongside the best of Ali Farka’s legacy. And there really can be no higher praise than that”
– Uncut (8/10)

“Samba Touré calls for a better future”
– MusikExpress (4,5/5)

Kommende Koncerter

Cecilie Strange Kvartet

23. februar 2024

Pris 180 kr.


Blue Monday Blues Jam feat. TBA

22. februar 2024

Pris kr.


Blue Monday Blues Jam feat. TBA

15. januar 2024

Pris kr.


Fredagsbar Live: The Eli Experience

20. oktober 2023

Pris kr.

Relaterede koncerter