Martin Fabricius Trio – 25. november 2022

Siden grundlæggelsen af sin trio i 2007, har den københavnske vibrafonist og komponist, Martin Fabricius, begejstret med et roligt og nærværende lydunivers af iørefaldende melodier og underspillet improvisation!

Køb Billet!

Alle hans udgivelser har modtaget stor international anerkendelse og åbnet dørene for turnéer i Tyskland, Kina, Afrika og USA.

Martin Fabricius og hans musikalske kumpaner igennem lang tid, Andreas Markus (b) og Jacob Hatholt (t) er historiefortællerer. De ophæver grænserne imellem genrer og spiller sig virtuost og fængslende ind i lytterens fantasi.

Martin Fabricius er tidligere elev af mesteren Gary Burton, men bliver af mange betragtet som en ledende eksponent for en ny generation af vibrafonister. I sin søgen efter at udvide instrumentets udtryksmulighedder, udforsker han brugen af elektronik, skriver nyt materiale og opfinder nye spilleteknikker.
Det kan høres på trioens tre anmelderroste albums, When Sharks Bite (2008), Out of the White (2014) og Under the Same Sky (2018) og mest aktuelt på Martins solo vibrafonalbum, One, fra januar i år som blev Ugens album på P8.

Martin Fabricius Trio er pladeaktuel med deres fjerde album; New World. Her kan man glæde sig til store åbne vidder, togture, en krig, en helt, tid til at grine og tid til at græde og nye elementer af amerikansk folkemusik, gospel og rock der udvider trioens palet. Albummet udgives henover efteråret 2022.

Det er nordisk jazz, når det er bedst. Her bydes lytteren velkommen og bliver ledt igennem storslåede, graciøse og til tider mystiske landskaber. Her er smukke ballader med dyb meditativ ro og energiske eksplosioner af fri improvisation og igennem det hele; Martins stærke sans for den gode melodi.

JazzNyt
”Det er berusende smuk musik […] De laver musik som ingen andre. Trioen udstråler en afklaret modenhed, der er med til at bringe dem op i international klasse.”

 

Kommende Koncerter

Karsten Skovgaard Trio – Ekstrakoncert

7. december 2023

Pris 180 kr.Cecilie Strange Kvartet

23. februar 2024

Pris 180 kr.


Blue Monday Blues Jam feat. Jonas Krag

22. februar 2024

Pris kr.

Relaterede koncerter