Marianne Van Toornburg & Melankolikerne – 25. oktober 2024

Vi går LIVE igen i 24!
-med nye sange i tasken, der skal spilles for jer, før de kommer i studiet.

Køb Billet!

Den 7.5. 2021 udsendte sangeren og sangskriveren sit andet album ”Simpelt”, der ligesom debuten er fyldt med sørgmuntre sange, fine historier, melankoli, sødme og silende regn. Og, ikke mindst, en konstant undren og refleksion over livet, døden, kærligheden og det store spørgsmål om, hvor man kommer fra og hvor man skal hen – med en drøm og et ønske om, at det hele bare var, ja lidt mere simpelt.

Van Toornburg har været i studiet igen sommer 22 og har indspillet en halvakustisk version af sangen ”Mit Hår Var Næsten Lige Så Lyst”, som vil være at finde som bonustrack på den vinyl af Simpelt, der langt om længe er i tryk. Vinylen lander i start 23 og bliver fulgt på vej af en musikvideo. ”Mit Hår” bliver også ny radiosingle.

Simpelt fik både flot airplay på P4 og P5 og også fine ord med på vejen, bl.a. Fyens, Simon Staun skrev:

”…Van Toornburg skriver sange, der er spændende at gå på opdagelse i, fordi hendes sprog er varieret og sprudlende.”
”…Van Toornburg maler forunderlige billeder, som svæver i luften længe efter, de er sunget…”

Van Toornburg startede for alvor sin karriere i bandet Sidewalk, tog turen omkring Anne Linnet & Marquis de Sade, turnerede med Miss B. Haven og medvirker bl.a. på Albertes album Lyse Nætter. I 89 brændte hun for alvor igennem som Miss Heart i bandet Sweethearts sammen med Pernille Højmark, hvor den stod på højt hår og dansktopsange til 94. Siden udgav hun i med indie-bandet Dreamtones albummet ”Lost in the Woods” og er en del af Jodeladies med hang til Tyrol. Hun udgav i 08 sit første egentlige solo-album MONO, der blev flot modtaget med virkeligt fine anmeldelser.

LIVE har van Toornburg samlet sit dreamteam af musikere:

Mikkel Grue (guitar og kor) – Grue er en yderst habil guitarist – og spiller både akustisk, elektrisk og diverse steelguitarer med så forskellige artister som rockede Mike Tramp og den Syvende Søn, turnerer verden rundt med Harald Haugaard og Helene Blume, der spiller folk og har desuden været guitarist hos bl.a. Poul Krebs, Torben Steno og Laura Illeborgs Bagkataloget og Esther Brohus.

Sara Saxild (bas og kor) – Saxild er en dynamisk og musikalsk bassist, og fangede van Toornburgs øre i et øvelokale i en ganske anden sammenhæng. Hun er faldet smukt ind i de ellers sammentømrede bekendtskaber i bandet. Hun er nok bedst kendt som en del af det aarhusianske band ”Under Byen”, der væltede både anmeldere og publikum omkuld med deres helt egen sound. – Saxild er en dejlig basist og også en ganske fremragende korsanger!

Johannes Gissel (trommer og kor) er westjyde på Vesterbro, superdygtig og ny mand i bandet. Han arbejder som ”band-mand” med sit orkester Chasing Grace , og Johannes har endvidere spillet med navne som CS Nielsen, NOAH, Pernille Rosendahl, Back To Back m.fl.

Kommende Koncerter

Souvenirs

6. september 2024

Pris 200 kr.


Lammel | Lauer | Bornstein

14. november 2024

Pris kr.


Randi Laubek (duo)

18. december 2024

Pris 230 kr.


Lujani // Pladerelease

28. september 2024

Pris kr.

Relaterede koncerter

Ester Brohus & Knud Møller

20. november 2024

Pris 280 kr.

Lyonne

15. august 2024

Pris 130 kr.

Astrid Engberg

19. september 2024

Pris 180 kr.

Wallis Bird (IE)

24. oktober 2024

Pris 180 kr.