Bab L’Bluz – 3. maj 2024

Resonator Festival pre-event! 

Køb Billet!

Bab L’Bluz:
Med den magnetiske Yousra Mansour i front skaber Bab L’Bluz elektrificeret og hypnotisk gnawa med plads til både poesi og revolutionær nerve.

De gæstede sidste gang Odense ifbm. den første udgave af Resonator Festival, hvor de spillede en fuldstændig magisk 360 graders koncert på Magasinet.

Bandet vakte solid opsigt med deres debut album “Nayda!”, der udkom på Real World Records i 2020. Et album, der blander en hypnotisk gnawa-tradition med nordafrikansk blues, funk, psychedelia og en gnistrende rock-feeling.

I Yousra Mansour har det velspillende band en magnetisk frontfigur, der på én gang omfavner dybe traditioner og udfordrer disse, bl.a. ved som ung kvinde at indtage en rolle, der i gnawaen typisk har været forbeholdt mænd.

Den 10. maj udkommer deres længe ventede 2. album ’Swaken’. Det består af elleve numre, der gnister og pulserer med kinetisk pedalen i bund energi. Grænser nedbrydes, og tillid – til værdier, principper, os selv – genopdages og skabes på ny.

Det er musik, der er forankret lige så meget i psykedelisk blues, funk og rock som det er i de tranceskabende fremdrivende rytmer fra den nordafrikanske Maghreb, Gnawa, Amazigh, Hassani og Houara musik.

 

Relaterede koncerter

A Circle Of Friends

30. november 2024

Pris 280 kr.

Amy Helm (US)

9. maj 2024

Pris 260 kr.

GLIMTVIS

18. maj 2024

Pris 130 kr.

Stefan Mørk

8. juni 2024

Pris 230 kr.