Magic Spirit Quartet – 27. oktober 2021

Den marokkanske guembri-spiller Majid Bekkas hører til tidens største navne inden for moderne gnawa-musik!

Med Magic Spirit Quartet bygger han og resten af bandet bro mellem Nordafrika og Skandinavien. Denne aften på Dexter bliver en både magisk og psykedelisk stund med rituel, mystisk og trancefremkaldende musik.

Majid Bekkas blev født i Salé nær hovedstaden Rabat, hvor han også voksede op og stadig bor den dag i dag. Hans rødder er dog mere sydlige – hans familie kommer således fra Zagora i den marokkanske del af Sahara-ørkenen. Han begyndte at spille guembri i 1970’erne, hvor han også med til at danne et rockband. Siden har han med sit spil og sin sang nedbrudt alle kulturelle barrierer – eksempelvis takket være albummet “Out Of The Desert” (2009), som han lavede med Joachim Kühn. Herudover har han samarbejdet med kapaciteter som Archie Shepp, Pharoah Sanders og Klaus Doldinger. Foruden marokkansk musik har han beskæftiget sig med blues og indisk musik.

Med Magic Spirit Quartet har han fundet sammen med tre højtprofilerede skandinaviske musikere. Den svensk/kroatiske trompetist Goran Kajfeš, der blandt meget andet leder bandet Subtropic Arkestra, den allestedsnærværende svenske tangent-troldmand Jesper Nordenström og den danske trommeslager Stefan Pasborg, der blandt andet er kendt fra Ibrahim Electric, Carsten Dahl Trinity og duoen med kora-virtuosen Dawda Jobarteh.

Magic Spirit Quartet udgav så sent som i februar 2020 et selvbetitlet og meget rost album. Et album, der demonstrerer bandets flair for improvisation, polyrytmer og dét at mikse det spirituelle med det elektroniske. Samtidig understreger albummet gruppens evne til at forene både kontinenter og århundreder.

Køb Billet!

Kommende Koncerter

Cecilie Strange Kvartet

23. februar 2024

Pris 180 kr.


Blue Monday Blues Jam feat. TBA

22. februar 2024

Pris kr.


Blue Monday Blues Jam feat. TBA

15. januar 2024

Pris kr.


Fredagsbar Live: The Eli Experience

20. oktober 2023

Pris kr.

Relaterede koncerter