K A L E II D O – 22. november 2023

Anna Roemer og Cecilie Strange er gået sammen om en fælles musikalsk vision — at skabe musik, der flytter sig i tid, rum og sted!

Køb Billet!

Med afsæt i en stigende hype fra deres koncerter i 2019, udgav duoen K A L E II D O deres anmelderroste debutalbum VOYAGE i januar 2021 og den prisvindende opfølger ELEMENTS i
marts 2022. Med rødder i jazzen og traditionen omkring improvisation har de skabt en atmosfærisk og ambient sound, hvor instrumenterne på indfølt vis smyger sig om hinanden.

Bag K A L E II D O står saxofonist Cecilie Strange og guitarist Anna Roemer, der har baggrund i henholdsvis jazz og pop/rock/indie. Duoen har allerede slået sit navn fast på den danske jazzscene med deres stemningsfyldte og rolige udtryk og livekoncerter med gæster, der tæller nogle af Danmarks førende improvisatorer. Musikken fører lytteren gennem lydcollager, der ændrer sig ved hver tone ligesom solskin i et kalejdoskop og med deres radikale dogme om at intet er aftalt på forhånd, skubber de til grænserne for, hvad improviseret musik kan være.

K A L E II D Os helt egen særegne stil har skabt begejstring hos publikum og ikke mindst hos anmeldere i ind -og udland. Radiostationen P8 Jazz har i særdeleshed omfavnet K A L E II D O, med bl.a. VOYAGE som Ugens Album ved udgivelsen. K A L E II D O vandt Carl Prisen i kategorien “Årets Komponist Jazz” i 2023, var nomineret til samme pris i 2021 og nomineret til Danish Music Awards Jazz i kategorien ”Årets Nye Navn” samme år.

Live optræder K A L E II D O med skiftende besætninger rangerende fra duo til sekstet, hvilket gør at deres udtryk og lyd også er i konstant forandring og udvikling.

Til denne koncert på DEXTER bliver holdet:

Anna Roemer – Guitar
Cecilie Strange – Saxofon
Hannah Schneider – Vokal
Rumpistol – keys / elektronik
Rasmus Sitarz – Trommer
Lars Vissing – Trompet

Skrevet om K A L E II D O:

Jazznyt (Niels Overgaard) ELEMENTS
”Først og fremmest vil jeg gerne slå fast, at denne plade er et mesterværk. En milepæl i dansk jazz og ikke mindst i de to musikeres karriere.”

Kristeligt Dagblad (Andreo Mielczarek) ELEMENTS “[…] musikken ligger og ulmer i ambiente flader, minimalistisk, men aldrig trivielt – aldrig overfyldt… Et flot album, som vokser for hver lytning, og som viser, at dansk jazz lever og har det godt.”

Relaterede koncerter