Itamar Borochov (ISR) – 10. februar 2023

Itamar Borochov er opvokset i den kosmopolitiske havneby Jaffa i Israel, som nu er en betydelig by på den internationale jazzscene. Her skaber Borochov en ny musikalsk hybrid og bringer de hellige lyde fra sin opvækst ind i hans kompositioner.

Køb Billet!

Borochov hørte først sefardisk musik i sin lokale synagoge og absorberede disse ‘maqams’ (modes) fra Mellemøsten og Nordafrika sammen med en række andre musikalske påvirkninger, herunder de mizrahiske og ashkenasiske musikalske traditioner.

Han begyndte at spille trompet i en alder af elleve og fordybede sig i ​​jazzartister som ​​Louis Armstrong, Clark Terry, Miles Davis, Kenny Dorham, Lee Morgan og Booker Little til Wynton Marsalis, og fandt inspiration i Ben Webster for hans sikre, men længselsfulde varme luftige tone.

I 2007 flyttede Borochov til New York for at studere på New School og deltage i Barry Harriss ugentlige workshops.

Hans dybe kendskab til disse forskellige musikalske discipliner er inkorporeret i hans originale jazzkompositioner og bygger bro mellem det nære østen og jazz spillet af Miles Davis, John Coltrane og andre.

Hans seneste udgivelse Blue Nights (Laborie Jazz 2019) er en multikulturel glædesoplevelse af fortryllende lyrik, eksotiske motiver, antemiske opbygninger og virtuose udtryk.

“Denne synergetiske søgen udføres med stor integritet og demonstrerer dybdegående viden, som kun er mulig fra én, der har oplevet disse traditioner på egen hånd.” – Jazz Magasinet

“Hans melodier er direkte og ofte med sørgmodig tone, hans harmonier og rytmer robuste og gentagne. Hans seneste album, “Blue Nights”, samler påvirkninger fra Mellemøsten og Nordafrika med jazz-akademi-tænkning.”

NEW YORK TIMES

Kommende Koncerter

Souvenirs

6. september 2024

Pris 200 kr.


Lammel | Lauer | Bornstein

14. november 2024

Pris kr.


Randi Laubek (duo)

18. december 2024

Pris 230 kr.


Lujani // Pladerelease

28. september 2024

Pris kr.

Relaterede koncerter