Henriette Sennenvaldt – 5. marts 2022

 

Henriette Sennenvaldt, frontkvinden fra det anmelderroste og prisvindende band Under Byen, afsøger nye territorier i i udkanten af poppen på sit album Something Wonderful!

Udgivelsen markerer en ny æra i sangerindens karriere som hendes første udgivne solo-materiale.

På Something Wonderful bliver lytteren omsluttet af et tilbagelænet og eksperimenterende lydbillede, og Sennenvaldt skaber med sit særegne udtryk og fascinerende stemme et album, hvor romancen bliver sat i spil – og på spil.
På den gennemførte og rigt instrumenterede lydside har især blæserinstrumenterne særlige roller og lever nærmest deres eget liv, når de bevæger sig blødt eller abrupt ind og ud af de collage-lignende arrangementer. Der opstår et sært og prekært groove, der svinger mellem skrøbelighed og potentiale.
I en produktion der både refererer til fortiden og er nyskabende går Sennenvaldt på rov i henførelsens tradition – men om der er tale om en snu hyldest, en redefinering eller en kritik står åbent. Albummet slår sig aldrig til tåls med lette svar; dets besættelser bliver hverken idealiseret eller dæmoniseret. Snarere synes Sennenvaldt opsat på at vriste et håb ud af konventionens og banalitetens hænder og at forene forskellige
positioner.
Med sin legende og kløgtige opbygning er Something Wonderful således både tiltrækkende og udfordrende. Albummet er sært vanedannende og belønner den tålmodige lytter med generøs og forunderlig musik.

Henriette Sennenvaldt var med til at stifte Under Byen i 1995. Bandet var kendt for at skabe genrebrud mellem rock og pop med elementer fra jazz, folk og klassisk. Deres instrumentation bød både på klaver, bas og trommer, men også mere særegne instrumenter som lapsteel, sav, cello, etc. Deres seneste album-udspil Alt Er Tabt udkom i 2010 og blev nomineret til Nordic Music Prize.

Køb Billet!

Kommende Koncerter

Souvenirs

6. september 2024

Pris 200 kr.


Lammel | Lauer | Bornstein

14. november 2024

Pris kr.


Randi Laubek (duo)

18. december 2024

Pris 230 kr.


Lujani // Pladerelease

28. september 2024

Pris kr.

Relaterede koncerter