Grant-Lee Phillips (US) – 27. september 2023

Grant-Lee Phillips er en amerikansk singer-songwriter og musiker, der har udgivet en lang række soloalbum siden midten af 1990’erne!

Køb Billet!

Han har en unik stemme og spiller både guitar, banjo og mandolin. Hans musik er en blanding af rock, folk og country, og hans tekster er ofte poetiske og følsomme. Han har gennem årene samlet en stor følgerskare blandt musikelskere og kritikere, hvilket cementerer Phillips’ position som en af de mest talentfulde og originale singer-songwriters i dag.

Publikum stiftede første gang bekendtskab med Grant-Lee Phillips sange og vokal ifbm. rockbandet Grant Lee Buffalo, en trio, der fik øjeblikkelig succes med debuten Fuzzy fra 1993. Titelnummeret gav gruppen international anerkendelse og Grant Lee Buffalo fulgte op på Fuzzy med Mighty Joe Moon fra 1994 (et album med det moderne rockhit “Mockingbirds”) og yderligere to kritikerroste album, Copperopolis fra 1996 og Jubilee fra 1998. Grant-Lee Phillips lancerede sin solokarriere med Ladies’ Love Oracle i 2000, hvor han åbnede endnu et kapitel i sin karriere, som en folk- og americana-fokuseret kunstner, der laver sange og historier fyldt med detaljer og menneskelighed.

Det seneste fuldlængde album, All That You Can Dream fra 2022, er forståeligt nok introspektiv, da den er forankret i Phillips’ empatiske stemme og rige akustiske guitar. Albummets tekster kredser omkring en usikker, angstfyldt tid, samtidig med at forsøge at komme overens med tanken om, at ting, der engang var urokkelige, nu virker skrøbelige eller fejlbarlige. “Med hensyn til emnet fandt jeg ud af, at omstændighederne ved at være væk fra vejen og turnéerne, og overladt til at reflektere over, hvordan denne tid føles, producerede en anden slags sang,” siger Phillips. “Jeg var ikke helt sikker – og for at være ærlig er var jeg i lang tid ikke helt sikker på hvornår jeg kom til at tage disse sange med på vejen. På nogle måder frigjorde det mig til at skrive og indspille den slags sange, der var meget personlige og udført, som om det var for et publikum alene udgjort af mig selv, hvilket har været ret befriende.”

Kommende Koncerter

Karsten Skovgaard Trio – Ekstrakoncert

7. december 2023

Pris 180 kr.Cecilie Strange Kvartet

23. februar 2024

Pris 180 kr.


Blue Monday Blues Jam feat. Jonas Krag

22. februar 2024

Pris kr.

Relaterede koncerter

The Mukherjee Development (DK/US)

13. oktober 2023

Pris 180 kr.

Jason Rebello (UK) / Claus Waidtløw Quartet.

18. november 2023

Pris 280 kr.