Ghalia Volt (BE/US) – 2. november 2023

Ghalia Volt er en blues-stjerne i svøb. Den unge kvinde er sanger, sangskriver, guitarist og dobro-spiller, og for hende drejer det sig om the blues, som hun dyrker, og dét gør hun forrygende godt!

Køb Billet!

Ghalia Volt, hvis oprindelige navn er Ghalia Vauthier, er født og opvokset i belgiske Bruxelles, hvor hun for bare seks år siden levede af at være gademusikant.
Hun fik virkelig gjort opmærksom på sig selv og sin musik med udsendelsen af det solide, varierede og anmelderroste debut-album Let the Demons Out i 2017.
Albummet, som Ghalia Volt indspillede sammen med det legendariske New Orleans-band Mama’s Boys, er stærkt farvet af de forskellige musikalske smagsstoffer, man finder i hendes amerikanske hjemby New Orleans. Her flyttede Ghalia Volt til for nogle år siden, draget som hun var af bluesmusikken og musikscenen i ”The Big Easy,” som byen også kaldes.

Og der er masser af strøm på. Ghalia Volt kan faktisk betegnes som strømførende, for alt, hvad hun rører ved musikalsk, udstråler elektricitet og energi, om det så er langsomme eller hurtige numre. I år graver den begavede vokalist, sangskriver og guitarist Ghalia Volt dog endnu dybere ned i de amerikanske sydstaters rige musik-muld. Hendes spritnye fuldlængdeudgivelse, Mississippi Blend, emmer nemlig af Mississippi hill country blues, og er netop indspillet i den nordlige del af Mississippi. Ghalia Volt ville have, at albummet skulle indspilles i et ganske bestemt studie, nemlig i den prisvindende producer og musiker Jim Dickinsons Zebra Ranch Studios, der ligger i Coldwater, Mississippi.

Ghalia Volt har både punk attitude og karisma, og så kan hun altså nogle ting som sanger, sangskriver og guitarist. Hun har fod på bluesmusikken, ved, hvor dén og hun selv kommer fra, og så hun vader ind i folk med træsko på. Høj som lav, kendte som ukendte, musikere, producere, andre musikfolk og mennesker i det hele taget.

Det er simpelthen umuligt at komme uden om Ghalia Volt, der står på spring for at komme til at dele sit nye album med publikum live.

Kommende Koncerter

Something – Beatles for sale

4. december 2024

Pris 180 kr.


MGK afslutningskoncert

28. maj 2024

Pris kr.


Miriam Mandipira & The Soul Family

27. marts 2025

Pris 250 kr.


Relaterede koncerter