FJÆSTAD – 7. september 2023

NYT SOLOALBUM OG TURNÈ FRA BJØRN FJÆSTAD

Køb Billet!

Tilbage i 1996 bragede sangeren Bjørn Fjæstad og hans band BAAL, gennem lydmuren med debut- albummet ”Sensorama”. Et album spækket med energi og storladne rockanthems som, helt fortjent, gik rent ind hos det musikelskende folk.
Anmelderne kvitterede med 5 og 6 stjerner ligesom det blev til flere Grammy nomineringer.
BAAL fik, og har stadig, godt og grundigt fat i sit publikum med utallige koncerter og udgivelse af 8 studie- og 2 livealbums.
Selvom Fjæstad havde rygende travlt med BAAL, teaterforstillinger og filmroller, var der nogle sange der måtte skrives. I 2015 udgiver han sin første solo plade – “Du Kender Intet Til Mig”. Et nærværende album der på smukkeste vis giver et indblik i en an- den og mere følsom side af sangeren.

Nu udkommer hans andet soloudspil, der bære titlen ”Uncover”.

Albummet er, som titlen antyder, en samling favoritsange fra sangerens ungdom, der af forskellige årsager har sat sig fast.

Fjæstad giver, med respekt for orginalversionen og sin særlige indlevelseevne, sin fortolkning af sange der tidligere er fremført af så forskellige kunstnere som The Cars, Meat Loaf, Dolly Parton, Bob Dylan, Gordon Lightfoot, Bee Gees m.fl.
“Uncover” – er en håndfuld sange fra min barn- dom og ungdom. Sange fra 60’ 70’ og 80’, som med deres stemmer og lyd vækkede nogle intuitive følelser der blotlagde min umiddelbare længsel og afmægtighed men heldigvis også min tro på det gode i mennesket, trods mørket i min verden.

Nogle sange appellerede til min lyst til at favne verden og mine drømme i 70’erne, hvor jeg stod med udstrakte arme og luftguitar på en orange fløjlssofa og brugte en grydeske som mikrofon. Andre sange talte direkte ind i hjertet uden om- svøb, men med ord og sætninger jeg kun forstod intuitivt” fortæller Bjørn Fjæstad og fortsætter: ”Sangene er blot en del af soundtracket til mine ungdomsforelskelser og den uundgåelige ulykke- lige kærlighed. Det er sange der satte lyd på mine drømme, som fik mig til at glemme hverdagen for en stund. Når jeg nu genbesøger disse sange slår det mig, at i mine ungdomsår var det ikke teksterne der rørte mig. Det gør de tilgengæld nu, hvor mit midaldrende jeg opdager, at disse tekster også fortæller en historie om en personlig udvikling gennem et langt liv. Jeg ser teksterne klart og forstår i dag smerten bag dem. Derfor tager jeg sangene et sted hen hvor de står mere nøgne – helt for sig selv – kun nænsomt ført på vej af et fantastisk indlevende orkester”.

Brødrene Lars og Troels Skjærbæk, Palle Hjort, Rene Damsbak og Eddi Jarl er musikerne bag Bjørn Fjæstad på ”Uncover”.

Live består opsætning af, foruden Fjæstad selv af Lars Skjærbæk på guitar og Søren Møller på keys. 

Kommende Koncerter

Karsten Skovgaard Trio – Ekstrakoncert

7. december 2023

Pris 180 kr.Cecilie Strange Kvartet

23. februar 2024

Pris 180 kr.


Blue Monday Blues Jam feat. Jonas Krag

22. februar 2024

Pris kr.

Relaterede koncerter

Kira Skov

19. oktober 2023

Pris 250 kr.