Musikhuset Dexter
Tilbage
lorem ipsum dolor sit
lorem ipsum dolor sit
  • Dato: 17. april 2024 kl. 20.00

Jazzkonkurrencen 2024

Musvit, Udsyn og Vingborg/Valencia / Baren åbner kl. 17.00

 

Orkestrene Musvit, Udsyn og Vingborg/Valencia er klar til at ramme landevejen, når de skal spille koncerter på fire af Danmarks anerkendte spillesteder som del af Jazzkonkurrencen 2024.

Publikum kan glæde sig til et kig ind i den unge jazzscene i Danmark.

De deltagende orkestres lyd åbner jazzen op mod nye horisonter med bånd til både folkemusik, elektronisk musik og cinematiske lydbilleder. Det hele vil blive præsenteret i Aalborg, Kolding, Odense og København. Sideløbende med koncertforløbet deltager de optrædende bands i et udviklingsforløb, der skal styrke deres vej videre ud i musiklivet. Ved finalen på Jazzhus Montmartre resulterer Jazzkonkurrencen 2024 i en vinder, der modtager 10.000 kr. til et kommende projekt.

Musvit

Musvit spiller nykomponeret genrebrydende musik inspireret af elementer fra både den traditionelle og mere frie slags jazz, hip-hop, pop og elektronisk musik. Medlemmerne kommer med relativt forskellige musikalske baggrunde og kundskaber som de byder ind med i forhold til at skabe bandets sound. En sound, som kan være tør, våd, stor og lille, men ubetinget er gruppens egen.

Ronja Rose Andersson – sang, sax og synth, Teis Ortved – sax og keys, Jacob Tjernström – kontrabas, Adam Lorentzi – trommer

Udsyn

Udsyn bevæger sig smidigt i jazzgenren og låner flittigt elementer fra klassiske, elektroniske og alternative stilarter, der tilsammen udgør et cinematisk lydbillede inspireret af blandt andet minimalisme og nordisk tonesprog.

Drivkraften bag Udsyn er jagten efter at skabe organiske stemninger, man kan mærke og visualisere. I et dynamisk spændingsfelt af harmoni, nærhed og dissonans formidler gruppen perspektiver på tilværelsen gennem musikalske rum og verdener, du på egen hånd kan fortabe dig i, gå på opdagelse i og måske finde mening i.

Morten Heide – synth, Ole Røndal Kjeldsen – klaver, Johan Kjær Houver – kontrabas, Marco Ceglarek – trommer, Viktor Ravn – guitar

Vingborg/Valencia

Vingborg/Valencia har musikalske rødder i jazz og folkemusik, men breder sig legende langt ud over det og ind i både rock, pop og ambient. Det er nysgerrighed og skabertrang, som driver gruppen frem i deres følsomme og legende lyd, og som lytter bliver man blidt indsluset og omsluttet af smukke melodier, kreative grooves og nærværende soloer.
Niels Overgaard (Jazznyt.dk) skriver bl.a. om gruppens debutalbum: “De er ikke ude på at revolutionere noget – men kommer alligevel uforvarent til at gøre det. På deres egen stille måde fører de den nordiske jazztradition og tone ind i en ny tid.”

Hannah Vingborg – klaver og keys, Lasse Wagner – trommer, Emil Lund – elbas, Christian Valencia – guitar

Jazzkonkurrencen arrangeres og afvikles af JazzDanmark, i tæt samarbejde med de fire partnere; Huset i Aalborg, Jazz6000 i Kolding, Musikhuset Dexter i Odense og Jazzhus Montmartre i København. Jazzkonkurrencen er hovedfinansieret af Gangstedfonden.

 

Information

Priser
  • Dørsalg:
  • Gratis
Tidspunkt
  • 17. april 2024
  • Kl. 20.00
Musikhuset Dexter
Vindegade 65
5000 Odense C
Se på kort

tlf. +45 63 11 27 28
mail@postenlive.dk

Relaterede koncerter

Clapper

16. maj 2024

Pris 150 kr.


Ki!

19. april 2024

Pris 150 kr.


Tilmeld dig nyhedsbrevet