Musikhuset Dexter
Tilbage
lorem ipsum dolor sit
  • Dato: 31. juli 2024 kl. 21.00

Cornelia Nilsson Trio // Odense Jazz Festival

Dagsbilletter i salg!

 

Køb Dagsbillet til Odense Jazz Festival 31/7-2024

Den svenske trommeslager Cornelia Nilsson (f. 1992) har på kort tid gjort et stort indtryk på den skandinaviske jazzscene.

De seneste 7 år har hun spillet rundt i Europa med navne som Ben Besiakov, Tim Hagans, Seamus Blake, Mathias Landæus, Anders ’AC’ Christensen, Tomas Franck og Gilbert Holmström for at nœvne nogle. Hun var pianolegenden Kenny Barron’s foretrukne trommeslager til en koncert i Madrid 2019 og i maj 2022 spillede hun to koncerter med basikonen Ron Carter.
WHERE DO YOU GO?, hendes anmelderroste debutalbum udgivet i februar 2024, presenterer den svenske trommeslager i to forskellige trioer – den ene med den strålende amerikanske pianist Aaron Parks og den anden, med den ungarske brændende tenorist Gabor Bolla. Den fremragende svenske bassist Daniel Franck spiller med på hele albummet.
Priser:
Bengt Säve-Söderbergh 2020
Tivoli jazzpris 2021
Ben Webster 2024

Den 27-årige nordjyske pianist Rasmus Sørensen er i de seneste års løb blevet anerkendt internationalt for hans innovative men samtidigt tilgængelige lyd som både musiker og komponist. Efter at have taget del i et væld af projekter i ind-og udland, udgav Rasmus det omtalte debutalbum Traits i 2022, hvorefter to’eren Balancing Act udkom i 2024 med de to amerikanske jazzmusikere Kendrick Scott og Alex Claffy. 15. November ser Rasmus’ nyeste udgivelse dagens lys. På denne plade har han genforenet bandet fra hans første udgivelse med den karismatiske trommeslager Francesco Ciniglio (IT) og den fænomenale bassist Jon Henriksson (SE).
Anders “AC” Christensen har været aktiv bassist på den danske jazzscene siden begyndelsen af 1990erne. I mange år har han arbejdet sammen med brødrene Nikolaj Hess og Mikkel Hess, som sammen dannede trioen Spacelab. Han har markeret sig på såvel den danske som den internationale jazzscene i Jakob Bro Trio. Herudover har han spillet med den polske trompetist Tomasz Stanko i dennes kvintet. Han har medvirket på talrige indspilninger og har spillet koncerter med bl.a. Tom Harrell, Joe Lovano og Lee Konitz.
I november 2009 udgav han sit debutalbum ”Dear Someone” i New York og København i klavertrioformat med Aaron Parks og Paul Motian.
Sammen vil denne trio udforske kontrasten mellem vulkansk energi og skønheden i det sparsomme.

Cornelia Nilsson – Trommer / SE
Rasmus Sørensen – Piano / DK
Anders ’AC’ Christensen – Bas / SK

Odense Jazz Festival er støttet af Odense Kommune, Statens Kunstfond, Syddansk Musikkonservatorium, Radiojazz og Jazzpuljen.

Arrangør: Odense Jazz Festival

Information

Priser
  • Forsalg:
  • 200,-
  • Dørsalg:
  • 220,-
Tidspunkt
  • 31. juli 2024
  • Kl. 21.00
Musikhuset Dexter
Vindegade 65
5000 Odense C
Se på kort

tlf. +45 63 11 27 28
mail@postenlive.dk

Relaterede koncerter

Souvenirs

6. september 2024

Pris 200 kr.


Lammel | Lauer | Bornstein

14. november 2024

Pris kr.


Randi Laubek (duo)

18. december 2024

Pris 230 kr.


Lujani // Pladerelease

28. september 2024

Pris kr.

Tilmeld dig nyhedsbrevet