Emiliano Sampaio & Odense Jazz Orchestra – 27. april 2024

Den alsidige brasilianske multiinstrumentalist, Emiliano Sampaio (BRA/AUT), gæster for første gang Odense Jazz Orchestra ved en koncert på Musikhuset Dexter i Odense.

Køb Billet!

OBS: Gratis for studerende

Emiliano Sampaio, en velrenommeret guitarist, trombonist, dirigent, arrangør og komponist, vil denne aften præsentere et repertoire med udvalgte numre fra hans seneste to big band-albums samt præsentere helt nye kompositioner.

Født i São Paulo i 1984 påbegyndte Emiliano sin musikalske rejse på University of Campinas, før han i 2012 flyttede til Graz, Østrig, for at studere jazzkomposition. I 2021 afsluttede han sin doktorafhandling i kunstnerisk forskning med titlen “Omstrukturering af hierarki inden for og mellem jazz- og klassiske orkestre” med hæder.

Som leder af et ensemble har Emiliano udgivet elleve album, der fremhæver hans trio, nonet og hans eget big band. Hans musik er blevet præsenteret på prominente jazzsteder og festivaler i Brasilien, Australien og Europa. Gennem hans roller som dirigent, arrangør og komponist har han samarbejdet med anerkendte ensembler som Metropole Orkest (Holland), HR Frankfurt Radio Big Band, Aalborg Symphony Orchestra (Danmark), CCJO (Køln) og mange andre.

Emilianos talent for komposition har indbragt ham adskillige priser, herunder Staatsstipendium für Komposition 2023, Award of Excellence 2022 og den prestigefyldte 1. pris ved Karel Krautgartner Composition Contest (Prag, 2021). Hans priser strækker sig også til flere “Downbeat Student Awards” i forskellige kategorier og bekræfter hans position som en meget anerkendt figur inden for nutidens jazzscene.

Publikum kan forvente en aften med enestående musikalitet, når Emiliano Sampaio i samarbejde med Odense Jazz Orchestra præsenterer en unik blanding af Emiliano Sampaios bagkatalog og helt nye kompositioner, skrevet til lejligheden.


Odense Jazz Orchestra er Fyns professionelle Bigband og er hjemmehørende i Odense. Bandet har eksisteret siden 1994, er en aktiv del af den danske, professionelle bigbandscene og tæller nogle af de bedste musikere, komponister og arrangører i Danmark.
Odense Jazz Orchestras vision er at udfordre bigband-formatet ved konstant at søge kunstneriske udfordringer i forskellige musikalske udtryk samt at forny den store orkesterlyd gennem kreative musikalske samarbejder, som rækker ud over bigband-traditionen. Samarbejdende parter kan blandt andet være aktører på den danske og internationale scene, som kan bidrage til at udvikle orkesteret.

 

Kommende Koncerter

A Circle Of Friends

30. november 2024

Pris 280 kr.


Lyonne

15. august 2024

Pris 130 kr.


DEXTERS Musikquiz

25. april 2024

Pris kr.


Kassettebåndsmusikquiz

10. april 2024

Pris kr.

Relaterede koncerter

Kathrine Windfeld Sextet

1. juni 2024

Pris 225 kr.

API PIPO feat. KURT ROSENWINKEL (US)

24. februar 2024

Pris 210 kr.

Jazzkonkurrencen 2024

17. april 2024

Pris kr.