Bernard Allison (US) – 24. januar 2023

Der er intet som lyden af en verdensklase-bluesmand, der kommer til sagen igen!

KØB BILLET!

I oktober 2021, da Bernard Allison vendte tilbage til sit gamle tilholdssted, Bessie Blue Studierne i Tennessee, og blev hilst velkommen af den sagnomspundne producer og samarbejdspartner gennem hele sin karriere Jim Gaines, var det som at komme hjem.
Og da Allison fyrede op under sine forstærkere, samlede sit band og gik i gang med at indspille sit seneste studiealbum – Highs and Lows – var alt i harmoni. ”Bare det at kunne skabe musik igen efter corona-pandemien,” siger Bernard Allison om sin længe ventede genfødsel, ”var utroligt.”

I 56 år har musik været essensen af Bernard Allison. Som den yngste søn af den stærkt savnede orkesterleder fra Chicago – Luther Allison – var han en bluesmand fra fødslen af. Allerede en uge efter, at han var blevet færdig med gymnasiet, begyndte han at få masser af erfaring ved at turnere som medlem af Koko Taylors band, som han spillede med gennem det meste af 1980’erne. Da dét årti gik på hæld, påtog Bernard Allison sig imidlertid en dobbelt identitet, idet han dels var leder af sin fars band, som han også skrev numre til, og dels var han i gang med at skabe sig en solo-karriere, der eksploderede i Europa på baggrund af tidlige albums som The Next Generation (1990), No Mercy (1994) and Funkifino (1995).

Her i februar 2022 ser man så Bernard anerkende, hvor han kommer fra, gennem to af hans fars klassiske sange – ”Gave It All” og ”Now You Got It.” Begge findes nemlig på Highs and Lows, der også indeholder ni originalnumre af Bernard Ellison. Prøv for eksempel at lytte til det uimodståelige groove i nummeret ”Hustler.” Nummeret er en funky perle, der er skrevet af Bernard sammen med Andrew Thomas hvis horn- og mundharpe-groove får lytteren til at tænke på den gangart som figuren, der har lagt titel til nummeret, må have.
Der er også den mesterlige “Last Night,” som skifter tempo fra en huggende upbeat rytme til en grædende, langsom blues, idet nummeret indfanger de skiftende sindsstemninger en mand oplever, mens er på jagt efter sin dame, der løber om hjørner med ham. Angående titelnummeret, siger Bernard Allison, at det taler til alle, der er forundrede over livets rutchebanetur. ”Det er en del af tilværelsen, de opture og nedture, som alle kommer igennem.”

Her og nu er Bernard Allison på ren optur. Han har sit nye album med fremragende materiale under armen, lige til at tage med på sin forestående 2022 turné – og manden kan bare ikke vente med at komme tilbage til sit naturlige miljø. ”Sangen ”So Excited” drejer sig i bund og grund om begejstringen ved at kunne komme ud på landevejene – på turné – igen,” siger Bernard Ellsion, og slutter: ”Jeg tror, at det er noget, alle kan forholde sig til.”

Kommende Koncerter

Souvenirs

6. september 2024

Pris 200 kr.


Lammel | Lauer | Bornstein

14. november 2024

Pris kr.


Randi Laubek (duo)

18. december 2024

Pris 230 kr.


Lujani // Pladerelease

28. september 2024

Pris kr.

Relaterede koncerter