230.000 fra Tuborgfondet

Musikhuset Posten/Dexter modtager 230.000 kroner fra Tuborgfondet Musikhjælp ’Den Gode Lyd’

De sidste tre år har Tuborgfondet Musikhjælp uddelt millioner af kroner gennem puljen ’Den Gode Lyd’ til danske spillesteder, der ønsker at forbedre deres lyd for at give publikum en endnu bedre oplevelse.

Musik har altid vært en central del af Tuborgfondet, og det er der en helt særlig årsag til, lyder det fra Tuborgfondets sekretariatschef, Peter Giacomello:

”Musik samler mennesker, skaber glæde og samhørighed, og det er netop fællesskabet omkring musikken, som er vigtigt for Tuborgfondet. Spillestederne samler lokalbefolkningen og er med til at skabe et spændende og aktivt lokalmiljø.”

Endnu bedre lyd
Musikhuset Posten/Dexter er allerede kendt for deres gode akustik, men med bevillingen vil de kunne forbedre lydoplevelsen yderligere, hvilket skal komme hele regionen til gavn. Bevillingen til Posten/Dexter blev velmodtaget af Morten Østlund, der er spillestedsleder:
”Det var en stor glæde at modtage nyheden fra Tuborgfondet med deres flotte donation til Dexter. Vi er stolte af, at Tuborgfondet støtter vores ambitioner om et nyt og forbedret Dexter, herunder en stærk forbedret lydoplevelse. Det vil helt afgjort få markant betydning for Dexter udvikling og muligheder i fremtiden.”

Fakta om Tuborgfondet Musikhjælp – Den Gode Lyd

  • Puljen er en del Tuborgfondets initiativ Tuborgfondet Musikhjælp. Et initiativ der er skabt for, at endnu flere forskellige unge kan engagere sig i musikken og for at bidrage til at skabe en mere mangfoldig musikverden.
  • Der uddeles i ok 2,5 mio. kr. til 21 antal spillesteder fordelt over hele Danmark. I alt 82 spillesteder søgte puljen, og til sammen søgte de om støtte for knap 15 mio. kr.
  • Det er en ekspertjury med en faglig baggrund indenfor lyd, akustik og musikindustrien, som har kvalificeret de mange ansøgninger. Juryen har i deres vurdering lagt vægt på, om en bevilling rykker markant ved lydkvaliteten, at så mange som muligt får del i de 2,5 mio. kr., og at midlerne fordeles over hele Danmark. Derudover prioriteres spillesteder, der booker bredt og tør at tage unge musikere ind fra vækstlaget.
  • Det er sidste år med puljen ’Den Gode Lyd’. Puljen har fra 2017-2019 støttet med 7,5 mio. kr. til i alt 54 spillesteder samt kulturhuse.
  • Tuborgfondet er en del af Carlsbergfondet og får midlerne til uddeling fra overskuddet af salget af Tuborg- og Carlsberg produkter i Danmark og resten af verden.

Mere info
Tuborgfondet: Kommunikationsansvarlig Anni Lyngskær, 20738076, al@tuborgfondet.dkwww.musikhjælp.dk.

Kommende Koncerter

Something – Beatles for sale

4. december 2024

Pris 180 kr.


MGK afslutningskoncert

28. maj 2024

Pris kr.


Miriam Mandipira & The Soul Family

27. marts 2025

Pris 250 kr.