10 skarpe til Mika Vandborg

Det går lige så stærkt, som han spiller … i Mika Vandborg-land. Så efter det danske debutalbum fra 2022 er sangskriveren, guitaristen og sangeren allerede klar med nye sange. Dem – og bandet – tager han under armen på lørdag d. 23. september, når han gæster Dexter.
I den forbindelse har vores skribent, Frans Christensen, smidt 10 spørgsmål afsted så vi alle sammen kan blive lidt klogere på: Mika Vandborg!

 

1: Hvor kender man Mika Vandborg fra?

Man kender ham fra Electric Guitars, Love Shop, Gnags, Claus Hempler og Ida Nielsen og for 2 dansksprogede plader fra 2022+2023.

2: Hvem er musikeren inden i Mika Vandborg?

Det er en voksen dreng som elsker at spille guitar og skrive sange.

3: Hvilke kunstneriske inspirationskilder trækker du på?

Alt fra War On Drugs til Ac/DC, Jimi Hendrix – Stan Getz – Bare det har kerne og et budskab

4: Solist med andet album netop udgivet. Hvilke tanker/muligheder er der bag dette?

Ønsket om at skabe, sangene kom både på DEN DANSKE (2022) og på den EVIGE TOER (2023) mere eller mindre af sig selv. Jeg er drevet af at skabe, så jeg kan slet ikke lade være. Og jo muligheden for så at tage ud og spille sangene live med et fantastisk hold musikere er da også en del af processen.

5: Du synger på dansk som solist. Hvad har lokket dig til at skrive på modersmålet?

Jeg har skrevet tekster på engelsk i mange mange år, og da COVID kom, fik jeg pludselig en masse tid…jeg sad og hang med min akustiske guitar og lidt ud af det blå kom der danske sange, så ikke en stor tanke bare “Nu skal jeg prøve at skrive på dansk” men mere en tilfældighed, som jeg nu er uendelig taknemmelig for.

6: Hvem er med på scenen på den kommende tour?

Jesper Elnegaard trommer (Søren Hus, Hempler m.fl) Peter Kjøbsted bass (Electric Guitars, Rasmus Nøhr, Poul Krebs, Morten Buchholtz Keys (Nik & Jay, Gnags m.fl)

7: Hvad kan publikum forvente af koncerten?

En elektrisk oplevelse – sangene bliver spillet med naturlig energi live.

8: Hvad kommer man IKKE til at opleve til koncerten? 

Ingen Akustisk guitar!!!! Jeg adskiller MIKA VANDBORG SOLO MED CYKELSTYR som kun er mig med en akustisk guitar og MIKA VANDBORG OG DEM FRA PLADEN som kun er elektrisk guitar. Det bliver mig med to helt forskellige universer at spille sangene i

9: Mika Vandborg om 10 år … Hvor befinder du dig på den danske musikscene?

Jeg tænker at mine danske plader er blevet til flere. Måske har jeg opnået at DR bare en enkelt gang har spillet en sang uden AUTOTUNE/Robotstemme…Så er jeg glad

10: Hvor lang tid tager det egentlig at sætte skægget inden en koncert?

Skægget tager ca 10 min.;-)

 

Find billetter til koncerten her:
https://www.dexter.dk/event/mika-vandborg-dem-fra-pladen/

Kommende Koncerter

Souvenirs

6. september 2024

Pris 200 kr.


Lammel | Lauer | Bornstein

14. november 2024

Pris kr.


Randi Laubek (duo)

18. december 2024

Pris 230 kr.


Lujani // Pladerelease

28. september 2024

Pris kr.